If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Горивата на Лукойл наистина съдържат повечко сяра, както каза Мъри. Това важи и за нафтата им. КОнтролът на качеството на Шел и ОМВ е доста сериозен. Познавам хора, които се занимават точно с отбиране на проби и анализ
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Горивата на Лукойл наистина съдържат повечко сяра, както каза Мъри. Това важи и за нафтата им. КОнтролът на качеството на Шел и ОМВ е доста сериозен. Познавам хора, които се занимават точно с отбиране на проби и анализ
Тоест? Да се придържаме към Шел и ОМВ Пак разногласия, и пак човек не може да си направи едностранно заключение от къде да зареждаме по-качествено
Ай ся дееба тия 10 годишни таралясници /дет ги караме/ баси ко ги глезите все едно са ферари-та и ламбо-та, BTW у БГ ако не сте разбрали има само един производител на горива...и тия приказки за контрола са лъжа и измама/да сте чули за глобен или наказан бензинджия?/, те и за тва въпросните тарялясници горят по 10+
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Muri, ти от къде зареждаш сега? Щот аз съм чувал че на Лукоил са най-свестни горивата щот се правят в рафинерията в Бс а пък другте зареждат от Илиянци тук в сф (ОМВ Шел и другите там и го разреждат кой как си иска...) имам роднина който преди около година караше цистерна
ОМВ и ЕКО Елда
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
След множество проби между 95 и 100 установих, че 95-цата е по-доброто гориво за моята кола. със 100 ми харчи повече (минавам средно с 10 км по-малко, отколко с 95), а вървежа - същия. Пламен от Ванто ми обясни, че за да има разлика във вървежа си трябва по-съвременен компютър на двигателя, който да ти определя момента на детонация на горивото според неговото октаново число. По-старите машинки си имат точно зададен параметър и ако ще 120 октана да сложиш пак няма да има разлика. При мен равносметката е такава: 20 лв. OMV 95 Unleaded = 80 км. градско. По груби сметки това прави към 12 л. на 100 км. Странното е, че стила на каране не дава почти никаква разлика. Пробвал съм каране с превключване на горна скорост при 1500 оборота макс. и с ръчки - се тая - 12. Какво да кажа - кола с характер :P . Надявам се да е нормално.
Charmario, затова че при различев начин на каране харчи еднакво, съм съгласен. Като реша да мизерствам и над 1500 оборота не вдигам, разхода ми разбива всякакви представи за икономично каране. Но си мисля, че това не е правилния начин, защото двигателя не работи в оптималните му обороти и се тормози. Затова си карам как си знам. А иначе OMV100 само мога да го похваля, усетих наистина мощността на колата, в повечето случаи с 95 като настъпя газта и се чува повече бучене и мъчене, отколкото звука на двигателя, докато при 100 не беше така. Обаче цената не ме кефи и си я мъча
sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Charmario, затова че при различев начин на каране харчи еднакво, съм съгласен. Като реша да мизерствам и над 1500 оборота не вдигам, разхода ми разбива всякакви представи за икономично каране. Но си мисля, че това не е правилния начин, защото двигателя не работи в оптималните му обороти и се тормози. Затова си карам как си знам. А иначе OMV100 само мога да го похваля, усетих наистина мощността на колата, в повечето случаи с 95 като настъпя газта и се чува повече бучене и мъчене, отколкото звука на двигателя, докато при 100 не беше така. Обаче цената не ме кефи и си я мъча
Абсолютно съм съгласен с теб за икономичното каране и именно заради това вече не я мъча мойта да се влачи по пътищата, но бях длъжен да пробвам, защото в началото не бях подготвен психически за числото 12. Сега - повечко газ и тя, и аз сме спокойни
Comment